Onze specialiteiten

Kaasschotels

De hoeveelheid kaas per persoon is steeds 300 gr. Het aantal soorten is afhankelijk van het aantal personen per schotel. De planken zijn voorzien van witte druiven, vijgen, dadels, abrikozen, noten en rozijnen. Een seizoensgebonden toets is altijd in de buurt. Wij maken steeds een selectie uit ons aanbod van ongeveer 240 soorten gerijpte kazen, hierdoor heeft U steeds de beste kwaliteit en rijpheid. Heeft u speciale voorkeuren en/of wensen dan houden we daar zeker rekening mee. Ons motto in dit verband is "Uw wensen, zijn onze bevelen"

Vlaggetjes met de benaming, het land, de streek en de soort melk maken dat U uw lievelingskaas nooit meer vergeet!

Prijs:

  • 16.00 euro per persoon (hoofdgerecht)
  • 9.00 euro per persoon (dessert)

Het spreekt vanzelf dat wij naar ieders budget een oplossing kunnen aanbieden. Het aantal grammen per persoon is aan te passen.

Waarborg per kaasplank: 10.00 Euro.

Raclette

Kaasfondue

De fondue is geboren uit de behoefte om kracht, warmte, energie en vreugde te absorberen. Met brood, wijn en kaas heeft de mens de fondue gemaakt, een wonder van evenwicht en smaak. Een harmonisch samengaan van wat stevig en vloeibaar is.De fondue is een ritueel en wie eraan deelneemt voelt een buitengewone sensatie van welbehagen en geestelijke vreugde. Bovendien bevordert het goede humeur en de vriendschap. Het is een hartelijk gerecht, waar je samen met je vrienden van geniet. in 't algemeen wordt op 150 à 200 gram per persoon gerekend. de hoeveelheid wijn bedraagt de helft van het gewicht van de kaas. Voor de verschillende fondues verwijzen we naar www.lesfromagesdesuisse.be. Alle kazen zijn in dit verband bij ons beschikbaar.

Een aantal fondueklassiekers: Fondue uit Appenzell, fondue van neuchatel, fondue uit freiburg. Fondue uit Geneve, Fondue uit oost zwitserland, Fondue half om half, Fondue vd koeherder

Toestellen zijn bij ons te huur tegen 20.00 euro

Schotel fijne vleeswaren

Wijn & kaas

Het verdient aanbeveling om kazen te harmoniseren met wijnen uit dezelfde regio. Als men de kracht van de wijn tegen de kracht van de kaas plaatst heeft men de mond vol, volume tegen volume maat de smaakpapillen antwoorden niet meer. Een frans adagium zegt " Ce qui est tannique est guère fromager ! Waarmee we geneigd zijn om evenzeer witte wijnen aan te bevelen.

Vacherin Mont-d'Or in de oven

De Vacherin is een heerlijke kaas met zachte korst uit de Zwitserse jura en omstreken. Lekkerbekken genieten ervan tussen oktober en april.

Voor tips, geheimpjes en gebruiken kan u steeds bij ons terecht.